Sportjaink
Ezen az oldalon rövid ismertetőket találsz az egyes sportokról. Ha hiányzik a listából egy sportág ne habozz, írd meg nekünk és mi felvesszük.
L-S

Programok
Ha tudsz egy jó programot, oszd meg velünk is !
Intézmények
Név Telefon Város
ClubFitness 36 (1) 886 5660 Budapest III. kerület
Buda Fitness Lágymányos 36 (1) 209 8177 Budapest XI. kerület
Buda Fitness Campona 36 (1) 424 3200 Budapest XII. kerület
Arnold Gym Sportcentrum 36 (1) 250 4259 36 (1) 250 4052 Budapest III. kerület
CFC SPINNING GY?R 36 (96) 421 391, 36 (20) 551 0222 Gy?r
További intézményekért kattints ide !
Ha ismersz egy jó intézményt, ajánld nekünk is !
Spinning
Leírás
Mi a SPINNING®?

Először is tisztázni kell, hogy a Spinning® kifejezés nem a teremkerékpáros (indoor cycling) tréningek összefoglaló neve, nem egy gyűjtőfogalom, hanem ezen edzésmódszerek egyik fajtája. A Spinning® program egy szabványosított, edzői vezetéssel, zenére végrehajtott, csoportos teremkerékpározási tréning. Megalkotója Johnny G világhírű amerikai kerékpárversenyző, aki a Spinning® oktatási programmal - egy 60 országban jelenlevő oktatási világszervezet, a Mad Dogg Athletics, Inc. révén - folyamatosan magas színvonalat biztosít. A tréning a programhoz kifejlesztett eszközön, az ún. Johnny G Spinner® teremkerékpáron zajlik. Az egyik legkiválóbb kardió edzésprogram. A Spinning® egy védett elnevezés (a Mad Dogg Athletics, Inc. bejegyzett védjegye), bár tény, hogy számos iskola megpróbálta az ötletet saját elgondolása alapján újra kitalálni, amit "indoor cycling" néven említenek...általában egy a sok közül edzésirányzatként... Nemzetközi összehasonlításban egyetlen egyéb "indoor cycling" edzéstípus sem terjedt el világban töredék méreteiben sem, mint a Johnny G Spinning® Program. A hosszú évek alatt folyamatosan fejlesztett és fejlődő Spinning® egy jól működő egységes rendszerré vált. Napjaink egyik legjobban megalkotott fizikai és mentális edzésprogramja.

Johnny G

Johnny G a világ egyik legkiemelkedőbb mind/body fitness szószólója és egyike a Men's Fitness magazin által megválaszott 10 minden idők fitness hőseinek. 1956-ban, mint Jonathan Goldberg született Johannesburgban, Dél-Afrikában. Édesapja hosszútávfutó bajnok volt, így az atlétika a génjeiben volt. A 80-as évek alatt az ultramaraton biciklizés Johnny szenvedélyévé vált. 1988-ban felállított egy rekordot az 554 mérföldes (közel 900 kilométeres) non-stop versenyen, amely átszelte Arizonát. 29 óra 46 perc alatt ért célba, így mintegy 4 órával megelőzve a teljes mezőnyt. A 3100 mérföldes (5022 kilométeres) Race Across America-ra készülve építette meg saját edzése céljából a később szabadalmaztatott Johnny G Spinner® kerékpárt. Kiváló tulajdonságai és rendkívüli edzésmódszere hamar kinőtte magát, hiszen a kezdetben még a garázsában, barátainak tartott edzések fellelkesítették az egész világot, s manapság már világszerte tekerők milliói csatlakoznak Johnnyhoz. A Spinning® edzés a boldogságra és az egészségre törekszik. Egyedül az USA-ban felhasználók százezrei korosztálytól, nemtől és erőnléttől függetlenül élvezik a Spinning® programot. Ez nem egy általános, nem is versenysport, hanem egy olyan személyre szabott edzés, mely páratlan fittségi eredménnyel jár.Később Johnny megalkotta a JO SAND® edzésmódszert, ami a Spinning®-et kiegészíti a harcművészetekkel, melyhez kapcsolódik a meditáció és így fejleszti a mentális képességeket és az állóképességet is. Johnny a mai napig rendszeresen tanít, edzőtáborokat, bemutatókat tart, felszólal és különböző jótékonysági és egyéb rendezvényeket vezet világszerte.Tárgyalt a Kaliforniai Kormány Tanácsával a fizikai erőnlétről és szóvivőként szolgált a National Team in Training programban. Szerepelt az NBC csatorna Today című műsorában és megjelent az alábbi magazinokban a teljesség igénye nélkül: People, Shape, Men's Fitness, Men's Health, Fitness, Outside, Vogue, Cosmopolitan, The New York Times, Los Angeles Times, London Times, USA Today és más fontos médiákban világszerte. Jelenleg Johnny Santa Barbara-ban él feleségével és 3 gyermekükkel, boldogságban és szeretetben.
 
Forrás: