Sportjaink
Ezen az oldalon rövid ismertetőket találsz az egyes sportokról. Ha hiányzik a listából egy sportág ne habozz, írd meg nekünk és mi felvesszük.
L-S

Programok
Ha tudsz egy jó programot, oszd meg velünk is !
Intézmények
Név Telefon Város
Akció Paintball Budafok 36 (30) 974 9944 Budapest XXII. kerület
Húsos Kinizsi SE 36 (70) 335 4698 Pápa
Paintball Klub Hódmez?vásárhely 36 (70) 319 6804 Hódmez?vásárhely
Puchner Paintball 36 (72) 459 547, 36 (72) 459-548 Pécs
Paintball Eldorádó 36 (30) 975 4450, 36 (20) 465 9969 Iklad
További intézményekért kattints ide !
Ha ismersz egy jó intézményt, ajánld nekünk is !
Paintball
Ebben a sportágban regisztrált csapatok száma: 1
Leírás
A játék születése

A favágók, akik Kanada hatalmas erdeiben dolgoztak, a kivágásra ítélt fákat eleinte krétával, ecsettel jelölték meg. Mivel óriási területeket kellett bejárniuk, nagyon sok munkájuk volt. Hogy ne kelljen mindegyik fához egyenként odamenni, olyan megoldást kerestek, amivel kisebb-nagyobb távolságból is meg tudták oldani a fák jelölését. Miután megszületett a festék kilövő szerkezet, már könnyebb dolguk volt. Mivel a vérében van az embernek a játék, elöbb utóbb egymásra kezdtek lövöldözni...
Ettől kezdve hatalmas iramban kezdett fejlődni mind a szerkezet, mind a játék.

Amerika hatalmas területein nevelt és hajtott szarvasmarhákat időnként eladásra illetve levágásra ítélték. Ilyenkor a hajtóknak kellett a kiválasztott állatokat megjelőlni, ami a nagy csordában elég körülményes lehetett. Valószínűleg ők is festékes bottal, ecsettel kezdték, ami több száz állatnál és persze lóháton elég fárasztó lehetett. Sok terv és gondolat után kifejlesztették a festéklövő szerkezetet, ami ezek után már gyors tempóban fejlődött és fejlődik. Az állatok tulajdonosai mind a mai napig használják ezt a fajta jelölési módszert.

Az elit alakulatok kiképzéséhez kezdtek kifejleszteni olyan lőfegyvereket, amivel valóság hűen lehetne gyakorolni a legkülönbözőbb szituációkat sérülések nélkül. A kifejlesztett festékfegyverek valós másuk az M16-os és más a hadseregnél rendszeresített lőfegyvereknek, hogy minél valósághűbb legyen a gyakorlat. De mivel polgári célra ezek nem használhatóak, elkészítették a nyilvánosságnak megfelelő, veszélytelen paintball markereket.

A játék ma

Biztonság
A külföldi felmérések alapján a festéklövészetet a betartott biztonsági előírások mellett a golf és a teke közé sorolják. A statisztikák szerint a megtörtént balesetek 80%-a a játékosok erőnléti felkészületlensége miatt történt.
 
Forrás: