Sportjaink
Ezen az oldalon rövid ismertetőket találsz az egyes sportokról. Ha hiányzik a listából egy sportág ne habozz, írd meg nekünk és mi felvesszük.
T-Z

Programok
Ha tudsz egy jó programot, oszd meg velünk is !
Intézmények
Név Telefon Város
Dunakanyar Szabadid? Sportegyesület 36 (20) 965 7296, 36 (26) 311 341 Szentendre
Hód-Triatlon SE 36 (30) 430 5104 Hódmez?vásárhely
Budaörsi Triatlon Klub 36 (20) 941 4542 Budaörs
Melitta Szabadid?sport Egyesület 36 (20) 949 4250 Pécs
Tekerg?k Sportegyesület 36 (20) 563 9004 Hajdúböszörmény
További intézményekért kattints ide !
Ha ismersz egy jó intézményt, ajánld nekünk is !
Úszás
Leírás
Az úszás az egyik leghatékonyabb aerob mozgásforma, mely során a szervezet oxigénfelvétele és felhasználása egyensúlyban van, nem keveredünk oxigén "adósságba". Ezáltal javul a tüdő-szív-keringési szervrendszerek teljesítőképessége. Vízben könnyebb a hőleadás és kevesebb az izzadás.

A víz ellenállása miatt intenzívebb munka végezhető, mint a szárazföldön. A felhajtóerő csökkenti a testre nehezedő súlyt, így kíméli az izületeket. Így tovább lehet edzeni a vízben és túlsúlyos és izületi problémákkal küzdő társaink számára is biztonsággal ajánlott. Minimális a sérülésveszély.

Fejleszti a kondicionális- és koordinációs képességeket. A legtöbb izomcsoportot egyszerre és alaposan megmozgatja, erőt, állóképességet és rugalmasságot egyaránt biztosít. Fontos szerepe van a testtartás javításában, ezért nemcsak a rekreáció, hanem a rehabilitáció területén is hasznos a vízben való mozgás. Így a csont, izületi bántalmak, szív- és érrendszeri betegségek, gerincdeformitások és balesetek, műtétek utáni terápiára is alkalmas.

S hogy arról a kellemes fáradtságról ne is beszéljünk, amit az előre kitűzött táv megtétele után érez az ember ..
Vagy az úszás közbeni szellemi felüdülésről. Mert ilyenkor semmi másra nem kell figyelni, csak arra, hogy végiggondold a napodat és számold a hosszokat.
 
Forrás: